Тарифи на комуналку в Україні: чи чекати зростання цін на електроенергію, газ та тепло

В Україні продовжує діяти закон, який встановлює мораторій на підвищення цін на ринку природного газу та у сфері теплопостачання.
Тарифи на комуналку в Україні: чи чекати зростання цін на електроенергію, газ та тепло
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні тарифи на комунальні послуги для населення не змінюватимуться до кінця опалювального сезону. Про це заявив голова комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Читайте також:

Крім того, продовжує діяти закон, що встановлює мораторій на підвищення цін (тарифів) на ринку природного газу та у сфері теплопостачання. 

"Улітку з метою акумулювання коштів для відновлення енергетичної інфраструктури тариф на електроенергію змінився. Цей захід допоміг забезпечити українцям безперебійне постачання електроенергії взимку", - сказав нардеп.

Читайте також:

Він також повідомив про запровадження з боку держави стимулів для комунальних підприємств, зокрема, що стосується встановлення сонячної генерації. 

За словами першого заступника голови комітету з питань енергетики та ЖКП Олексія Кучеренка, тарифи на електроенергію, газ, теплопостачання та воду мають різні складові, а їхня структура залежить від цін на різні види палива.

Читайте також:

"Потрібно аналізувати кожен тариф окремо. Єдине, що треба зазначити: необхідно робити все можливе, аби в межах існуючих тарифів енергетики та комунальники могли забезпечувати якісне надання послуг", - додав Кучеренко.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України не планує змінювати тарифи на електроенергію для побутових споживачів до кінця поточного опалювального сезону.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK