В Україні перерахують пенсії та грошові виплати: що зміниться з 1 березня

Перерахунки пенсій проводяться без додаткових звернень пенсіонерів, за матеріалами пенсійних справ.
В Україні перерахують пенсії та грошові виплати: що зміниться з 1 березня
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 березня 2024 року в Україні буде перераховано мінімальний і максимальний розміри пенсії, доплата за понаднормовий стаж, надбавки, підвищення й інші складові, які обчислюються з розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб (2361 грн). Про це повідомили в ГУ Пенсійного фонду в Донецькій області.

Читайте також:

У зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати з 1 січня 2024 року перераховано розміри пенсій та грошової допомоги непрацюючим громадянам, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж 35 років для чоловіків і 30 років для жінок (мінімальний розмір пенсії не менше 2840 грн);

А також особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, зокрема яким, починаючи з 2014 року:

  • присвоєно звання Герой України з врученням ордену "Золота Зірка" (у розмірі 3-х мінімальних заробітних плат - 21 300 грн);
  • нагороджено орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів (у розмірі 2-х мінімальних заробітних плат - 14 200 грн);
  • нагороджено орденом "За мужність" трьох ступенів (у розмірі мінімальної заробітної плати - 7100 грн);
  • нагороджено орденом княгині Ольги трьох ступенів (у розмірі мінімальної заробітної плати - 7100 грн);
  • членам сімей загиблих (померлих) громадян із числа вищезазначених осіб (у розмірі мінімальної заробітної плати - 7100 грн).

Читайте також:

У зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму зріс розмір надбавки до пенсії донорам, передбаченої Законом України "Про донорство крові та її компонентів", і склав 292,0 грн.

З 1 березня 2024 року проводиться індексація пенсій відповідно до ч. 2 ст. 42 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" шляхом перерахунку на коефіцієнт збільшення показника середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії в розмірі 1,0796.

Читайте також:

Перерахунки пенсій проводяться без додаткових звернень пенсіонерів, за матеріалами пенсійних справ.

Переглянути результат перерахунку пенсії можна в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України http://portal.pfu.gov.ua.

Раніше ми писали, що українські пенсіонери, які вже досягли 70 років і більше, можуть розраховувати на щомісячну доплату до основної пенсії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK