Індексація пенсій з 1 березня: кому піднімуть виплати та на скільки

Розмір підвищення вираховується на основі інфляції та зростання середньої зарплати в Україні.
Індексація пенсій з 1 березня: кому піднімуть виплати та на скільки
Українців чекає індексація пенсійних виплат / Getty Images

У п'ятницю, 23 лютого, Кабінет Міністрів ухвалив рішення про індексацію пенсій з 1 березня 2024 року. Виплати збільшать для 10 мільйонів українців. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на засіданні уряду.

Читайте також:

"Це вже третя індексація за час повномасштабної війни. Пенсії буде підвищено майже на 8%. Середній розмір підвищення складе 322 грн, а середня пенсія зросте до 5717 грн", - сказав він.

Шмигаль пояснив, що розмір підвищення вираховується на основі інфляції та зростання середньої зарплати в Україні. 

Читайте також:

За його словами, індексація торкнеться більше 10 мільйонів українців, зокрема, 9,5 млн цивільних пенсіонерів, майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств, майже 100 тисяч "чорнобильців".

Крім того, з 1 квітня буде автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу. 

Читайте також:

"Також у 2024 році, вдруге поспіль, буде здійснено індексацію найнижчих пенсій. Тобто, попри всі виклики, попри всі труднощі, ми продовжуємо підтримувати наших людей. Не просто проводимо індексацію, але й розширюємо її периметр", - додав очільник уряду.

Раніше ми писали, що певна категорія українських пенсіонерів має пройти фізичну ідентифікацію, щоб зберегти свої пенсійні виплати. Зробити це потрібно до 31 березня 2024 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK