З 1 березня вперше для всіх категорій пенсіонерів індексацію проведено одночасно

У середньому пенсії зростуть на 322 грн, а середня пенсія в Україні становитиме 5717 грн.
З 1 березня вперше для всіх категорій пенсіонерів індексацію проведено одночасно
Ілюстративне фото / Getty Images

З 1 березня 2024 року в Україні вперше для всіх категорій пенсіонерів індексацію проведено одночасно. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

Так, у 2024 році уряд ухвалив постанову "Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році", згідно з якою коефіцієнт індексації становить майже 8%.

Отже, у середньому пенсії зростуть на 322 грн, а середня пенсія в Україні становитиме 5717 грн.

"Також з 1 березня підвищено прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 2093 грн до 2361 грн. Це дозволить збільшити розміри надбавок, доплат і підвищень до пенсій, які обчислюються з розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що видатки на індексацію пенсій та збільшення надбавок, доплат і підвищень до пенсій буде здійснено в межах видатків бюджету Пенсійного фонду та коштів, передбачених у держбюджеті на пенсійне забезпечення на 2024 рік.

За словами заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева, це вже третя індексація пенсій із початку війни. З 1 березня зростання пенсії кожного пенсіонера буде індивідуальним і стосуватиметься більше 10 млн українців.

Читайте також:

"Оскільки одним із завдань індексації є покращення матеріального стану пенсіонерів, справедливим, на думку Мінфіну, є забезпечення індексації пенсій громадянам, які отримують найменші виплати. Розуміємо, що пенсії є основним джерелом існування наших пенсіонерів і їх виплата є пріоритетним зобов'язанням перед людьми поважного віку, тому, попри війну, продовжуємо забезпечувати її вчасну виплату", - додав заступник міністра.

Раніше ми писали, що українські пенсіонери, які вже досягли 70 років і більше, можуть розраховувати на щомісячну доплату до основної пенсії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK