Для ухилянтів обговорюються три варіанти обмежень: нардеп про новий закон про мобілізацію

У першій версії законопроєкту Міноборони пропонувало більше обмежень для ухилянтів, але в нинішньому законопроєкті залишилися тільки три пропозиції.
Для ухилянтів обговорюються три варіанти обмежень: нардеп про новий закон про мобілізацію
Ілюстративне фото / Getty Images

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки продовжує роботу над законопроєктом щодо мобілізації та демобілізації. Там вважають, що громадяни повинні мати право подавати свої дані в ТЦК різними способами. Також розглядаються три варіанти обмежень для ухилянтів. Про це розповів народний депутат Єгор Чернєв.

Читайте також:

За його словами, зараз розглядаються три варіанти подачі інформації в територіальні центри комплектування:

  • особисто прийти й оновити дані;
  • зробити це в ЦНАПі;
  • зареєструвати електронний кабінет і зробити це онлайн, не відвідуючи ТЦК.

Читайте також:

"Оновити дані упродовж 60 днів із моменту набуття чинності законом буде обов'язком громадян, а не правом. Усі військовозобов'язані мають стати на облік і виконувати свій військовий обов'язок", - зазначив політик.

Він нагадав, що в першій версії законопроєкту Міноборони пропонувало більше обмежень для ухилянтів, але в нинішньому законопроєкті залишилися тільки три пропозиції.

"Зараз щодо ухилянтів обговорюється три варіанти обмежень: тимчасова заборона на виїзд за кордон, тимчасове обмеження в праві керування транспортними засобами та блокування рахунків у банках. Комітет не підтримав ідею блокування рахунків, бо не вважає її реальною дієвою нормою", - сказав парламентарій.

Читайте також:

Він додав, що зараз у Комітеті ведеться активна дискусія з приводу питання про демобілізацію тих людей, які відслужили 36 місяців.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів планує удосконалити систему бронювання в Україні та зробити її справедливішою.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK