В Україні ліквідували ще три схеми для ухилянтів: затримано рецидивіста

За гроші зловмисники пропонували військовозобов'язаним уникнути призову та втекти за кордон в обхід контрольно-пропускних пунктів.
В Україні ліквідували ще три схеми для ухилянтів: затримано рецидивіста
В Україні ліквідували ще три схеми для ухилянтів / ssu.gov.ua

Служба безпеки заблокувала ще три схеми ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримано організаторів оборудок. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Зазначається, що за гроші зловмисники пропонували військовозобов'язаним уникнути призову та втекти за кордон в обхід контрольно-пропускних пунктів. Вартість таких "послуг" ділки оцінювали до 12 тис. американських доларів. Сума залежала від терміновості втечі та її способу.

Так, на Одещині затримано трьох ділків, які організували канал втечі ухилянтів до Євросоюзу. Для пошуку клієнтів фігуранти розміщували "рекламу" в соцмережі TikTok. Потім ховали втікачів у вантажних відсіках фур та перевозили їх до кордону. Там ухилянтам видавали надувний човен для переправлення до сусідньої країни через прикордонну річку.

Читайте також:

Ще один "маршрут" пролягав через заздалегідь підготовлені лісові стежки. Після перетину кордону втікачів зустрічав один з організаторів "схеми" й за додаткову плату допомагав їм легалізуватися за межами України.

На Буковині нейтралізовано злочинне угруповання, яке організувало ще один канал нелегальної міграції до ЄС. Лідером групи був рецидивіст, який уже мав судимість за переправлення нелегалів через кордон. Разом із двома спільниками вони виводили ухилянтів до сусідньої країни через лісові масиви.

Читайте також:

За даними слідства, один з учасників угруповання використовував підроблене посвідчення громадського "антикорупціонера". Цю підробку він пред'являв на блокпостах, коли перевозив ухилянтів до "пункту призначення" поблизу кордону.

На Закарпатті затримано ще трьох мешканців регіону, які намагалися переправити через так звану "зеленку" до ЄС декількох потенційних призовників із Рахівського району.

Читайте також:

За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Раніше ми писали, що на кордоні з Угорщиною затримали двох українців, які намагалися виїхати за підробленими документами. Один із них "докупив" третю дитину за 2000 доларів США.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK