Не лише пенсії: в Україні перерахували ще одні виплати

Як збільшаться страхові виплати з 1 березня.
Не лише пенсії: в Україні перерахували ще одні виплати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні в березні 2024 року, крім пенсій, проведуть перерахування страхових виплат у зв'язку з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням. Про це повідомили в Пенсійному фонді.

Читайте також:

Щороку з 1 березня призначені потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого, щомісячні страхові виплати підлягають перерахуванню на коефіцієнт, що враховує показники зростання споживчих цін та середньої заробітної плати (доходу) в Україні.

Зазначається, що у 2024 році коефіцієнт збільшення щомісячних страхових виплат становить 1,0796. Максимальний розмір збільшення за результатами індексації становить 1500 грн.

Перерахування проводиться в межах максимального розміру щомісячної страхової виплати, що становить чотири мінімальні заробітні плати (7100 грн х 4 = 28 400 грн).

Читайте також:

При цьому перерахунок проводиться без звернення одержувачів страхових виплат. Виплату перерахованої з березня щомісячної страхової виплати буде забезпечено, починаючи з квітня.

Раніше ми писали, що з 1 березня 2024 року в Україні вперше для всіх категорій пенсіонерів індексація проведена одночасно.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK