Банки блокують грошові перекази українців: у яких випадках

У деяких випадках під блокування можуть потрапити перекази клієнтів.
Банки блокують грошові перекази українців: у яких випадках
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Банки в Україні зобов'язані блокувати грошові перекази, якщо помітили ознаки кримінального правопорушення. Також вони можуть зупинити операцію, яка здаватиметься підозрілою. Про це повідомляє Національний банк.

Читайте також:

"Банк має право зупинити операцію, якщо вона є підозрілою. Також банк зобов'язаний зупинити операцію, якщо має підозру, що вона має ознаки кримінального правопорушення. Спеціально уповноважений орган може ухвалити рішення про зупинення видаткових операцій на строк до семи робочих днів", - йдеться в повідомленні. 

Також регулятор розповів, що робити, якщо клієнт чи касир у банку відправив гроші за неправильними реквізитами.

"Надішліть письмове звернення до банку та зазначте всі деталі. Дочекайтеся, поки банк встановить обставини. Якщо банк не повертає кошти, звертайтеся до Національного банку", - пояснили в НБУ.

Читайте також:

Там додали, що в деяких випадках, щоб повернути кошти, які були відправлені за неправильними реквізитами з вини банку, потрібно буде звертатися до суду.

Раніше ми писали, що українці, які обміняли валюту в касі банку чи пункті обміну, але передумали, мають право скасувати операцію та повернути свої кошти. Однак зробити це потрібно протягом 15 хвилин після обміну.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK