В Україні чоловіки почали масово дарувати свої авто жінкам: з чим це пов'язано

За 2023 рік перереєстрація за договорами дарування, укладеними в територіальних сервісних центрах, зросла в 2,3 рази.
В Україні чоловіки почали масово дарувати свої авто жінкам: з чим це пов'язано
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні різко збільшився рівень перереєстрації автомобілів на жінок через договори дарування. Імовірно, це пов'язано з законодавчими ініціативами, які передбачають суттєві обмеження в розпорядженні майном для чоловіків, що ухиляються від мобілізації. Про це пише NGL.media, посилаючись на дані МВС.

Читайте також:

Зазначається, що за 2023 рік перереєстрація за договорами дарування, укладеними в територіальних сервісних центрах, зросла в 2,3 рази.

"Якщо зазвичай щомісяця таких випадків було близько двохсот, то з літа 2023 року кількість перереєстрацій автомобілів на підставі договорів дарування почала зростати. У грудні кількість таких договорів сягнула майже 500, у січні перевищила 1000, у лютому сягнула майже 1300 договорів", - йдеться в повідомленні. 

Читайте також:

За гіпотезою видання, українські чоловіки почали масово переписувати автомобілі на своїх дружин через певні законодавчі ініціативи, які передбачають заборону чоловікам, що ухиляються від мобілізації, на проведення операцій із майном та обмеження на керування належними їм транспортними засобами.

"Ці дані (які надав Головний сервісний центр МВС - ред.) підтвердили нашу гіпотезу, бо саме з грудня 2023 року жінки почали значно частіше отримувати автомобілі в подарунок. Наприклад, у жовтні співвідношення жінки/чоловіки становило 175 проти 110, у листопаді - 157 проти 144, у грудні - уже 361 проти 114. А в січні це співвідношення зросло до 865 жінок проти 159 чоловіків. У лютому обдарованих автомобілями жінок стало у 6 разів більше, ніж чоловіків", - зазначають автори дослідження.

Які машини дарують найчастіше

Читайте також:

Загалом за останні місяці жінкам найчастіше дарували автомобілі переважно 2007-2018 років випуску, нових автомобілів 2022-2023 років випуску лише 80.

При цьому найпопулярнішими моделями подарунків стали Volkswagen Passat, КIA Sportage та Skoda Octavia. Хоча жінкам також дарували вантажівки, тягачі, автовози й навіть автоцистерни.

Раніше ми писали, що у 2023 році українці отримали 1274 вироки в судових справах про ухилення від військової служби. Йдеться як про умовні, так і про реальні строки позбавлення волі до 5 років.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK