Українці в Польщі: чи збираються біженці повертатися додому

Чи повернуться українські біженці з Польщі.
Українці в Польщі: чи збираються біженці повертатися додому
Ілюстративне фото / Getty Images

Майже половині (43%) українців, які перебувають у Польщі, важко визначитися з планами щодо повернення в Україну. Про це свідчить дані опитування, проведеного аналітичним центром міжнародної агенції з працевлаштування Gremi Personal

Читайте також:

Водночас 19% сказали, що планують залишитися в Польщі. 15% не приїдуть найближчі 5 років, 13% повернуться протягом пів року, а 10% - протягом року.

Опитування проводилося методом електронного анкетування з грудня 2023 по березень 2024 року, у якому взяли участь 1150 українців у Польщі.

gremi-personal.com.ua

Читайте також:

У квітні 2023 року 36% українців планували лишитися в Польщі, 7% мали на меті переїхати з Польщі в іншу країну, 55% планували повернутися в Україну. 82% українців, які планували повертатися, відповіли, що приїдуть додому після перемоги.

"Наше дослідження показує, що кількість тих, хто однозначно планував залишитися у Польщі, зменшилася на 17% порівняно з минулим роком. Це гігантська цифра з огляду на кількість українців, що живуть у Польщі. Гарна новина для України полягає в надії на повернення великої кількості людей", - прокоментували в Gremi Personal.

Читайте також:

Українців також спитали, як довго вони знаходяться в Польщі. 36% приїхали в країну менше року тому, 25% знаходяться в Польщі 2 роки. 15% - від одного року до двох. 10% сказали, що близько 3-х років. І по 7% припало на 4 і 5 років.

Що стало ключовим мотивом, який підштовхнув приїхати до Польщі:

  • 30% сказали, що їх приваблює рівень заробітних плат;
  • 27% відчувають небезпеку в Україні;
  • 24% відмовилися відповідати на питання;
  • 10% сказали, що їх переконали друзі;
  • 9% бажають возз'єднатися із сім'єю. 

Раніше ми писали, що українським біженцям у Польщі  продовжили дію тимчасового захисту до 30 червня 2024 року. Підписано відповідний закон.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK