Як не залишитися без житлової субсидії у 2024 році: українцям дали пораду

Чому деякі українці можуть втратити право на субсидію.
Як не залишитися без житлової субсидії у 2024 році: українцям дали пораду
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українські сім'ї, яким складно сплачувати рахунки за комунальні послуги, можуть претендувати на отримання житлової субсидії. Як не залишитися без допомоги від держави, розповідає YASNO.

Читайте також:

Обов'язковою умовою для регулярного отримання субсидії є своєчасна оплата в повному обсязі рахунків за електроенергію та інші комунальні послуги. 

Субсидія не буде назначена в разі наявності заборгованості за понад три місяці на суму більше 680 грн (40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян). У такому випадку Пенсійний фонд може відмовити у виплаті, навіть якщо субсидіант відповідає всім іншим критеріям. 

Щоб не втратити право на субсидію, жителям слід терміново сплатити рахунки та надалі не накопичувати заборгованість. Розраховуватися за спожиту електроенергію необхідно щомісяця до 20 числа. 

Читайте також:

"Родини, які отримують житлову субсидію, мають особливо уважно контролювати своєчасність оплат та не допускати появу заборгованості за комунальні послуги... Ігнорування обов'язку оплати може загрожувати не лише припиненням електропостачання, а й позбавленням субсидії", - додали в YASNO.

Раніше ми писали, що на порталі "Дія" прискорили процес подання заяви про отримання субсидії на оплату комунальних послуг, газу та палива.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK