Законопроєкт про мобілізацію: у Раді планують перекрити лазівку для ухилянтів

Як тільки законопроєкт буде збалансовано, він потрапить у сесійний зал Верховної Ради.
Законопроєкт про мобілізацію: у Раді планують перекрити лазівку для ухилянтів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки продовжують працювати над законопроєктом про мобілізацію. Зокрема, планують перекрити лазівку для ухилянтів, коли доглядачами людини з інвалідністю оформляють відразу кількох осіб. Про це заявив народний депутат Єгор Чернєв, передає пресслужба Верховної Ради.

Читайте також:

"Ми почули проблему людей з інвалідністю і тих, хто їх доглядає. Зараз шукаємо формулу, при якій люди з інвалідністю не будуть позбавлені необхідного догляду. З іншого боку, ми маємо перекрити лазівку, якою користуються деякі ухилянти. Вони знаходять людей з інвалідністю, і в однієї такої людини може бути, умовно кажучи, дев'ять доглядачів. Цього не має бути. Повинен бути тільки один доглядач", - зазначив парламентар.

За його словами, комітет поставив перед собою мету: з одного боку, виконати запит Генштабу та Міністерства оборони, з іншого - втримати баланс прав, свобод та справедливості для людей. 

Читайте також:

Як тільки законопроєкт буде збалансовано, він потрапить у сесійний зал Верховної Ради, додав депутат.

Раніше ми писали, що народні депутати врегулюють питання відстрочки від мобілізації для аспірантів та доглядачів людей з інвалідністю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK