Спалювали житло українців на замовлення: поліцейські ліквідували групу бандитів

Таку "послугу" можна було замовити в телеграм-каналі, вона коштувала від 500 до 3000 доларів.
Спалювали житло українців на замовлення: поліцейські ліквідували групу бандитів
Поліцейські затримали паліїв / npu.gov.ua

Поліцейські ліквідували організовану злочинну групу, яка на замовлення спалювала житло громадян по всій Україні. Наступні 10 років зловмисники можуть провести за ґратами. Про це повідомили в Національній поліції.

Читайте також:

"Таку "послугу" можна було замовити в телеграм-каналі, вона коштувала від 500 до 3000 доларів. Палії розробляли план вчинення злочину: проводили розвідку місцевості, закуповували паливно-мастильні матеріали та робили з них "коктейлі Молотова", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили організаторів злочинної групи. Ними виявилися 20-річний та 26-річний мешканці Київської та Чернігівської областей. Для виконання "брудної" роботи вони залучили дев'ятьох мешканців Київщини та Житомирщини віком від 17 до 34 років, самі ж приймали замовлення на підпали та розподіляли між членами ОЗГ гроші, отримані за скоєння злочинів.

Читайте також:

"Фігуранти організовували виїзд на місце події в будь-яку точку країни та закидали будинки й квартири пляшками з запалювальною сумішшю, фільмуючи підпал чужого майна на камеру. Відео надсилали замовникам в якості підтвердження виконання", - розповіли в поліції.

Зловмисники встигли пошкодити чотири квартири та п'ять будинків у Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях.

Слідчі Нацполіції провели 24 обшуки за місцями проживання учасників групи й зібрали беззаперечні докази причетності до серійних підпалів усіх одинадцятьох учасників злочинної групи. Крім того, вилучили боєприпаси, понад 10 тисяч доларів у різній валюті, мобільні телефони, на які приймалися замовлення та фільмувалися злочини, і банківські картки, на які перераховувалися кошти за скоєне.

Читайте також:

Усім учасникам злочинної групи, включаючи організаторів, повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України нейтралізувала організоване злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Запоріжжя та намагалося "віджати" весь бізнес пасажирських перевізників у регіоні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK