У Запоріжжі затримали рекетирів, які вимагали від дружини загиблого військового 10 тис доларів

СБУ затримала трьох зловмисників під час передачі їм половини суми від дружини загиблого воїна ЗСУ.
У Запоріжжі затримали рекетирів, які вимагали від дружини загиблого військового 10 тис доларів
СБУ затримала в Запоріжжі рекетирів / ssu.gov.ua

Служба безпеки нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало та намагалося тримати в страху мешканців Запоріжжя. Серед потерпілих були родичі загиблих українських воїнів. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Так, правоохоронці задокументували факт "вибивання" 10 тис. доларів США від дружини одного з полеглих захисників України.

"Дізнавшись про те, що жінка отримала від держави грошову допомогу, зловмисники вимагали від неї кошти, які нібито заборгував її покійний чоловік. Щоб залякати жінку, рекетири постійно переслідували її та чинили психологічний тиск. У разі відмови сплатити "борг" погрожували спершу покалічити потерпілу, а потім вбити разом із її неповнолітньою дитиною", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Співробітники  СБУ затримали трьох зловмисників під час передачі їм половини суми від дружини загиблого.

За даними слідства, кримінальники проживали в обласному центрі та раніше вже відбували покарання за тяжкі злочини, зокрема за розбій.

Встановлено, що фігуранти обкладали "даниною" місцевих жителів, створюючи штучні конфліктні ситуації або під виглядом "повернення боргів". Через регулярні розбійні напади на громадян учасники банди намагалися поширити свій вплив на території міста та в інших районах області.

Читайте також:

Наразі затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Зловмисники перебувають під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинного угруповання. Його учасникам загрожує до 12 років тюрми.

Раніше ми писали, що правоохоронці нейтралізували в Запоріжжі злочинне угруповання, яке викрадало людей і "вибивало" з них неіснуючі борги.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK