Викрадав людей та "вибивав" гроші: на Житомирщині затримали депутата-рекетира

Правоохоронці встановили понад 30 сімей, які постраждали від рук рекетирів.
Викрадав людей та "вибивав" гроші: на Житомирщині затримали депутата-рекетира
У Житомирській області затримали депутата-рекетира / ssu.gov.ua

Служба безпеки затримала депутата міської ради Коростишева на Житомирщині, який входив до складу потужної злочинної організації в регіоні. Він разом із бандою викрадав людей та "вибивав" із них гроші. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Так, зловмисники вимагали з людей гроші під вигаданими приводами, а в разі відмови платити викрадали своїх жертв та відвозили їх до спеціально облаштованих катівень у місті.

Правоохоронці встановили понад 30 сімей, які постраждали від рук рекетирів. Серед потерпілих був військовослужбовець ЗСУ. Його вагітну дружину фігуранти погрожували покалічити, а потім вбити, якщо воїн не передасть їм 190 тис. грн.

Читайте також:

"Під час оперативних дій у серпні та вересні цього року правоохоронці затримали "на гарячому" 10 учасників злочинної організації, у тому числі її ватажка, так званого "смотрящого" за Коростишевом", - йдеться в повідомленні.

Наразі встановлено причетність до діяльності кримінального угруповання діючого депутата міськради, який раніше обіймав посаду віцемера міста. За даними слідства, він разом з іншими учасниками банди викрадав місцевих жителів та "вибивав" із них гроші.

Читайте також:

Встановлено, що після численних тортур над своїми жертвами фігурант змушував їх приносити "відкупні" до приміщення міськради. Крім того, посилаючись на власні "зв'язки" у різних держустановах, він "застерігав" потерпілих від звернень до правоохоронних органів.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність депутата й затримали його. Під час обшуків у його помешканні та робочому кабінеті виявлено мобільний телефон, комп'ютери та флеш-накопичувачі з доказами незаконних дій, чорнові записи про "заборгованість" потерпілих.

Читайте також:

На підставі зібраних доказів посадовцю повідомили про підозру за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 7 років ув'язнення. Також оголошено про підозру за ч. 5 ст. 255 Кримінального кодексу України "смотрящому" за Коростишевом, який нині перебуває в слідчому ізоляторі.

Решті учасникам угруповання також інкримінується вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів у складі злочинної організації.

Раніше ми писали, що у Вінниці нейтралізували кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалося "підім'яти" під себе аграрний бізнес у регіоні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK