Мінімальний страховий внесок: скільки українцям доведеться сплачувати з 1 квітня

З 1 квітня збільшено розмір мінімального страхового внеску, який становить 22% від розміру мінімальної заробітної плати.
Мінімальний страховий внесок: скільки українцям доведеться сплачувати з 1 квітня
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Зі зростанням мінімальної заробітної плати в Україні з 1 квітня 2024 року відповідно збільшився й мінімальний страховий внесок. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду в Донецькій області.

Читайте також:

Так, відповідно до Закону України від 09.11.2023 №3460-IX "Про Державний бюджет України на 2024 рік" з 1 квітня 2024 року мінімальна заробітна плата складає 8000 грн, що впливає на зміну розмірів виплат та внесків, які залежать від цього показника.

Зокрема, з 1 квітня збільшено розмір мінімального страхового внеску, який становить 22% від розміру мінімальної заробітної плати.

Читайте також:

Таким чином для зарахування до страхового стажу одного повного місяця застрахованою особою/за застраховану особу має бути сплачено страховий внесок у розмірі не менше 1760 грн.

Раніше ми писали, що з 1 квітня 2024 року в Україні зросте мінімальна заробітна плата. Також збільшаться виплати для працюючих пенсіонерів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK