Переселенцям в Україні затримують виплати: коли прийдуть гроші

ВПО, які не встигли отримати виплати в березні, отримають кошти у квітні.
Переселенцям в Україні затримують виплати: коли прийдуть гроші
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Деякі внутрішньо переміщені особи (ВПО) не встигли отримати виплати від держави в березні, які їм належать. Проте хвилюватися не варто, оскільки грошову допомогу нададуть у квітні одразу за два місяці. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

З 1 березня держава ще на 6 місяців подовжила допомогу для ВПО, які належать до найбільш вразливих категорій.

За результатами березня, 535 тис. українців, передусім особи з інвалідністю 1 і 2 групи, а також пенсіонери, чий розмір пенсії не перевищує 4 прожиткових мінімумів (9444 грн), отримали продовження виплат допомоги автоматично.

Читайте також:

Ще 196,1 тис. сімей звернулися з заявами про продовження виплат. З них протягом березня було опрацьовано й призначено виплати для 98 тис. сімей (особових рахунків) на загальну кількість 181 тис. осіб. Решта звернень щодо продовження виплат ще знаходяться в опрацюванні.

"Тож якщо ви маєте право на виплату, звернулися по неї, проте ще не отримали коштів, не турбуйтесь, ваша заява опрацьовується, а гроші надійдуть у квітні (одразу за березень і квітень)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Для тих же, хто ще не встиг подати заяву, термін подання продовжено до 30 квітня.

Раніше ми писали, що уряд врегулював питання щодо недопущення виселення вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з житла для тимчасового проживання.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK