Українцям додадуть до пенсії 300 грн: хто може розраховувати на доплату

Пенсіонери можуть збільшити розмір виплат за рахунок доплат за віком.
Українцям додадуть до пенсії 300 грн: хто може розраховувати на доплату
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні пенсіонерам по досягненню певного віку встановлюються надбавки та доплати до пенсії. Громадяни, яким виповнилося 70 років, додатково отримуватимуть 300 грн. Про це повідомили в Пенсійному фонді.

Так, щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до 300 грн встановлюється пенсіонерам із дати досягнення віку 70 років незалежно від виду пенсії, закону, згідно з яким призначена пенсія, тривалості страхового стажу та факту роботи.

Читайте також:

Водночас компенсаційна виплата надається за умови, що після її встановлення щомісячний розмір пенсійної виплати з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, суми індексації, щомісячної компенсації в разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2020 рік, - 10 340,35 грн.

Раніше ми писали, що з 1 квітня 2024 року в Україні призупинили виплату пенсій внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які не пройшли фізичну ідентифікацію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK