Вихід на пенсію в 60: скільки страхового стажу потрібно мати українцям у 2024 році

Який стаж необхідний для виходу на пенсію у 2024 році.
Вихід на пенсію в 60: скільки страхового стажу потрібно мати українцям у 2024 році
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні як чоловіки, так і жінки можуть вийти на пенсію у 60 років, але за наявності необхідної кількості стажу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду в Чернівецькій області.

Читайте також:

Відповідно до Закону України №1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" для призначення пенсії за віком громадянам, які досягають пенсійного віку (60 років для чоловіків та для жінок) у 2024 році, необхідно мати не менше 31 року страхового стажу.

Якщо на момент досягнення 60 років немає такої кількості стажу, то розраховувати на пенсію можна буде в 63 роки (за наявності не менше ніж 21 року страхового стажу) або 65 років (страховий стаж від 15 до 21 року).

Читайте також:

Упродовж наступних 5 років вимоги до кількості років офіційної трудової діяльності зростатимуть щороку на рік. Тобто тим, хто досягне пенсійного віку в 2028 році, необхідна для призначення пенсії тривалість страхового стажу становитиме 35 років.

Раніше ми писали, що в разі звільнення з роботи український пенсіонер має повідомити про це органи ПФУ. Зробити це потрібно протягом 10 днів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK