Українцям розповіли, хто з чоловіків може отримати документи за кордоном

Кабмін ухвалив постанову, яка вносить зміни в процедуру отримання паспортних документів для чоловіків віком від 18 до 60 років, що звертаються до філій ДП "Документ" за кордоном.
Українцям розповіли, хто з чоловіків може отримати документи за кордоном
Ілюстративне фото / Getty Images

З 25 квітня 2024 року чоловіки віком від 18 до 60 років можуть отримати паспортні документи лише на території України, але є винятки. Про це повідомила пресслужба Центру обслуговування громадян "Паспортний сервіс".

Читайте також:

Кабінет Міністрів ухвалив постанову №443, яка вносить зміни в процедуру отримання паспортних документів для чоловіків віком від 18 до 60 років, що звертаються до філій ДП "Документ" за кордоном. Нові правила набули чинності 25 квітня 2024 року.

Як пояснює пресслужба, тепер чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи лише в органах Державної міграційної служби на території України, пересилання документів до закордонних філій ДП "Документ" не здійснюватиметься.

Читайте також:

Водночас отримати паспортні документи за кордоном можуть чоловіки, визначені пунктами 2-1-2-3 та 2-7 Правил перетинання державного кордону громадянами України, за наявності відповідних підтверджуючих документів. Серед таких осіб:

  • люди з інвалідністю;
  • опікуни над особами з інвалідністю;
  • батьки дітей з інвалідністю;
  • особи, які потребують постійного догляду;
  • супроводжуючі тяжкохворих дітей;
  • особи зі складу Сил оборони та безпеки;
  • постраждалі внаслідок військової агресії РФ проти України, які виїхали на лікування за кордон.

Раніше ми писали, що Міністерство закордонних справ України надало пояснення, як працюватиме тимчасове припинення надання консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK