У червні українські пенсіонери отримають підвищені виплати: кому пощастить

Уже в червні пенсіонери отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні два місяці.
У червні українські пенсіонери отримають підвищені виплати: кому пощастить
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні пенсіонери, які набули право на перерахунок пенсії, у червні отримають підвищені виплати. Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду.

Читайте також:

"З 1 квітня 2024 року пенсіонерам, які після призначення / попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу або менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки, проведено автоматичний перерахунок пенсії", - йдеться в повідомленні.

Право на проведення такого перерахунку визначає страховий стаж, набутий станом на 1 березня, зокрема в січні-лютому 2024 року. 

Оскільки до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування відомості про сплату єдиного внеску за I квартал 2024 року надійшли в травні, перерахунок працюючим пенсіонерам проведено саме в травні. Його проведено без додаткового звернення. 

Читайте також:

"Уже в червні пенсіонери отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні два місяці", - додали в ПФУ.

Раніше ми писали, кому та навіщо потрібно проходити ідентифікацію в Пенсійному фонді.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK