Рекорд непридатних для служби в ЗСУ: суд арештував документи ВЛК на Полтавщині

Полтавщина входить в п'ятірку регіонів, де зафіксовано найбільшу кількість осіб, визнаних обмежено придатними.
Рекорд непридатних для служби в ЗСУ: суд арештував документи ВЛК на Полтавщині
Ілюстративне фото / Getty Images

Суд у Полтаві наклав арешт на документи районних військово-лікарських комісій (ВЛК) Полтавської області. Причиною став найвищий в Україні показник осіб, які визнані непридатними до військової служби після проходження комісій. Про це повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Читайте також:

За висновками Нацагентства, саме в Полтавській області було виявлено найбільший показник (20%) тих, хто проходив ВЛК та надалі був визнаний непридатним до служби в Збройних силах України.

"Полтавщина входить в п'ятірку регіонів, де зафіксовано найбільшу кількість осіб, визнаних обмежено придатними, - 31% від загальної кількості тих, хто проходив комісію у 2022 році та 30% за дев'ять місяців 2023", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, співробітники ВЛК області, визнаючи осіб обмежено придатними та непридатними до військової служби, імовірно, отримували за свої протиправні дії неправомірну винагороду. 

Читайте також:

В ухвалі Октябрського районного суду Полтави зазначено, що документи можуть бути доказом вчинення злочину, тому їх арештували. Досудове розслідування триває.

Раніше ми писали, що чинного керівника військово-лікарської комісії Чернігівської області викрили в корупції. В обмін на хабарі він допомагав призовникам ухилятися від мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK