Щоб зберегти здоров'я українців, потрібно поступово забезпечити рівень не більше ніж 0,9 г на 100 г.
Кожен українець щодня в середньому споживає від 2,5 до 4,25 г солі тільки з хлібом, а це половина і більше добової норми, рекомендованої Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Тому у Міністерстві охорони здоров'я пропонує виробникам поступово зменшувати вміст солі у хлібобулочних виробах, що відповідає сучасним світовим тенденціям.
Про це повідомляє прес-служба МОЗ.
На думку міністерства, зменшення споживання солі допомогло б запобігти поширенню неінфекційних захворювань, які щороку спричиняють близько 80% передчасних смертей в Україні.
Зокрема, МОЗ пропонує українським виробникам хліба запровадити такі заходи:
- Зменшити кількість солі в хлібі та хлібобулочних виробах до рівня не більше 0,9 г на 100 г. Це можна робити поступово, щоб споживачі звикали до менш солоного смаку (як це було, наприклад, у Фінляндії).
- Підвищувати смакові якості випічки іншим способом, наприклад, використовувати трави та спеції або навіть ферментовані продукти, що допоможе компенсувати зменшення солі.
Раніше ми писали про те, що в Україні встановлено державне регулювання цін на хліб житньо-пшеничний та батон.