Хліб без солі: влада закликала пекарів зменшити її вміст у хлібобулочних виробах

Щоб зберегти здоров'я українців, потрібно поступово забезпечити рівень не більше ніж 0,9 г на 100 г.
Хліб без солі: влада закликала пекарів зменшити її вміст у хлібобулочних виробах
Karim MANJRA / unsplash.com

Кожен українець щодня в середньому споживає від 2,5 до 4,25 г солі тільки з хлібом, а це половина і більше добової норми, рекомендованої Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Тому у Міністерстві охорони здоров'я пропонує виробникам поступово зменшувати вміст солі у хлібобулочних виробах, що відповідає сучасним світовим тенденціям.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Читайте також:

На думку міністерства, зменшення споживання солі допомогло б запобігти поширенню неінфекційних захворювань, які щороку спричиняють близько 80% передчасних смертей в Україні.

Зокрема, МОЗ пропонує українським виробникам хліба запровадити такі заходи:

  • Зменшити кількість солі в хлібі та хлібобулочних виробах до рівня не більше 0,9 г на 100 г. Це можна робити поступово, щоб споживачі звикали до менш солоного смаку (як це було, наприклад, у Фінляндії).
  • Підвищувати смакові якості випічки іншим способом, наприклад, використовувати трави та спеції або навіть ферментовані продукти, що допоможе компенсувати зменшення солі.

Раніше ми писали про те, що в Україні встановлено державне регулювання цін на хліб житньо-пшеничний та батон.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK