Як зберігати продукти в умовах відключення електроенергії: поради МОЗ

Як ніколи стало актуальним питання, як зберігати продукти харчування в умовах відключення світла.
Як зберігати продукти в умовах відключення електроенергії: поради МОЗ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні тривають віялові та аварійні відключення електроенергії. Стало актуальним питання, як зберігати харчові продукти за таких умов. У МОЗ дали декілька порад, які допоможуть зберегти їжу безпечною до вживання.

Читайте також:

Так, у холодильнику повинна бути температура +4 °С або нижче, у морозильній камері - не вище -4 °С.

Можна заморозити контейнери з водою, щоб мати змогу зберегти температуру їжі за температури 4° С або нижче, якщо доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбати сухий або блоковий лід.

Якщо світло вже відключили, потрібно тримати дверцята холодильника та морозильної камери зачиненими, адже в такому разі продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин - у повній морозилці, 24 години - у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергію вимкнено понад 4 години, помістіть лід до продуктів у холодильну камеру.

Читайте також:

Не рекомендується куштувати їжу на смак, щоб перевірити її безпечність. Якщо є сумніви, краще викинути її. Потрібно викидати будь-яку їжу з незвичайним запахом, кольором чи текстурою. Бажано готувати страви в невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час.

Потрібно перевіряти температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або холодильнику з додатковим джерелом холоду. Можна безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які ще містять льодові кристали або мають температуру 4 °С або нижче.

Читайте також:

Також можна заздалегідь підготуватися й зробити запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо). При цьому варто віддавати перевагу продуктам із мінімальною кількістю солі (рекомендовано не більше 0,3 г солі на 100 г продукту) та цукрів (не більше 10 г на 100 г продукту).

Купуючи продукти, радять віддавати перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника. Крім того, продукти харчування також можна зберігати в термосумці, у погребі чи підвалі та на балконі, якщо за вікном мінусова температура.

Публікація МОЗ у Facebook
Публікація МОЗ у Facebook

Раніше ми писали, як готувати без електрики та гарячої води



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK