Шлюб онлайн, дозвіл на зброю та бронювання: у "Дії" будуть доступні 5 нових сервісів

У "Дії" готують п'ять нових послуг.
Шлюб онлайн, дозвіл на зброю та бронювання: у "Дії" будуть доступні 5 нових сервісів
Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров / t.me/zedigital

Міністерство цифрової трансформації разом з іншими міністерствами продовжує переводити сервіси з офлайну в онлайн. Нині в роботі команди понад 100 послуг на різних етапах готовності. Незабаром у "Дії" будуть доступні ще 5 нових функцій. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також:

Шлюб онлайн

За словами міністра, це перший у світі сервіс, який дає змогу одружитися в застосунку "Дія" в кілька кліків. Бета-тестувальники послуги реєструють офіційний шлюб на відстані та оцінюють інновацію. 5 пар уже одружилося, скоро сервіс буде доступний для всіх українців. 

Електронне бронювання

Читайте також:

Над послугою працюють Мінцифра, Мінекономіки та Міноборони. Цифровізація бронювання має усунути людський фактор і пришвидшити процес від кількох тижнів до години. Скоро послуга буде доступна на порталі "Дія" для першої категорії підприємств - критично важливих і тих, які забезпечують потреби Сил оборони.

Свідоцтва про народження, шлюб, розлучення, зміну персональних даних

Незабаром у "Дії" будуть автоматично підтягуватися свідоцтва про народження дітей, а згодом і свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені.

Читайте також:

Відображення дозволу на зброю

Мінцифра та Міністерство внутрішніх справ працюють над тим, щоб у застосунку "Дія" відображалась інформація, дозвіл на зброю та була можливість у кілька кліків замовити витяг із Єдиного реєстру зброї. 

"Дія.Підпис" для юридичних осіб

Читайте також:

"Дія.Підпис" для фізичних осіб - інструмент, який значно спрощує взаємодію з державою. Скоро він з'явиться і для юридичних осіб. Це значно прискорить роботу бізнесу, спростить процеси та зробить дії підприємців більш прозорими. Кабмін уже ухвалив відповідну постанову, а команда Мінцифри працює над розробкою функціоналу. 

Раніше ми писали, що перші пари вже уклали офіційний шлюб по відеозв'язку в застосунку "Дія".



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK