ДТП за участю електросамокатів стає більше: порушників штрафують та позбавляють прав

Найбільша кількість ДТП за участю самокатників була зафіксована торік.
ДТП за участю електросамокатів стає більше: порушників штрафують та позбавляють прав
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні зростає кількість ДТП за участю електросамокатів. Щонайменше 130 таких справ розглядалося в судах за останні 5 років, 34% з них потрапили на розгляд у 2023 році. За порушення самокатників можуть штрафувати від 340 грн до 17 000 грн та позбавити водійського посвідчення на рік, повідомляє "Опендатабот".

Читайте також:

Станом на серпень 2024 року в судовому реєстрі знайдено 111 адміністративних та 22 кримінальні справи через ДТП з електросамокатами.

Зазначається, що найбільшу кількість ДТП за участю самокатників було зафіксовано торік: 36 адміністративних та 10 кримінальних справ. 

"Втім, рік до року таких проваджень лише більшає: цьогоріч уже відкрито більше кримінальних справ, аніж за весь 2021 рік. Від початку поточного року в судах уже розглядалося щонайменше 16 адміністративних та 3 кримінальні справи за участю самокатників", - йдеться в повідомленні. 

Opendatabot

Читайте також:

Найчастіші види ДТП, коли в дорожній пригоді винні власне водії самокатів, це наїзд на пішохода або ж пошкодження майна. У таких справах кермувальники переважно відбуваються сплатою штрафу в розмірі від 340 до 850 грн.

Водночас більшає кількість випадків, коли водіїв самоката "ловлять" за кермом у нетверезому стані. У такому разі порушника можуть оштрафувати на 17 тисяч грн і позбавити водійського посвідчення на рік.

Читайте також:

"Проте порушників не завжди можна повноцінно притягти до відповідальності: кермувальники можуть не мати водійського посвідчення та просто не знати ПДР", - додали аналітики.

Раніше ми писали, як призначити належного користувача та не сплачувати за нього штрафи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK