Єврочиновники розбираються із рішенням уряду Орбана залишити без житла українських біженців

Тимчасовий захист, який надається ЄС українцям, передбачає доступ до прав у всіх його країнах-членах, включаючи право на проживання.
Єврочиновники розбираються із рішенням уряду Орбана залишити без житла українських біженців
Christian Lue / unsplash.com

Єврокомісія (ЄК) вивчає постанову уряду Угорщини про припинення соціальних виплат тим українським біженцям, які прибули з районів, не охоплених війною.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на брифінг представниці ЄК Аніти Гіппер.

Читайте також:

«Нам відомо про цю постанову, і ми розглядаємо її. Але дозвольте мені ще раз повторити позицію ЄС, яка полягає в тому, що ЄС єдиний у забезпеченні захисту всім, хто рятується від путінських бомб. Це те, що ми робили і продовжуємо робити для українського народу, і забезпечуватимемо його захист стільки, скільки потрібно», - заявила Аніта Гіппер.

При цьому, за її словами, тимчасовий захист, який надається ЄС українським біженцям, передбачає доступ до прав ЄС та всіх його країн-членів, включаючи право на проживання, доступ до ринку праці, житла, соціального забезпечення, медичної та іншої допомоги.

«Цей документ лише набув чинності, і нам потрібно буде для з'ясування деталей та наслідків зв'язатися з угорською владою», - додала Гіппер.

Раніше ми писали про те, що українські біженці в Угорщині можуть залишитися без житла через рішення угорського уряду, який набув чинності, згідно з яким право на допомогу держави отримують лише жителі безпосередньо постраждалих в результаті російської агресії районів України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK