Для частини ВПО продовжили виплати державної допомоги: деталі

Уряд продовжив виплати ВПО ще на 6 місяців, тобто до лютого 2025 року.
Для частини ВПО продовжили виплати державної допомоги: деталі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Після 1 вересня Кабінет Міністрів України продовжив виплати державної допомоги для найбільш уразливих категорій внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

У серпні  2024 року термін виплати допомоги на проживання для значної частини ВПО вразливих категорій закінчився. Вони отримували виплату щонайменше з липня 2023 року, а більшість з них - півтора чи два роки.

Однак для продовження підтримки ВПО, які перебувають у найскладніших життєвих обставинах, уряд продовжив ці виплати ще на 6 місяців, тобто до лютого 2025 року.

Отже, для тих ВПО, у яких у серпні 2024 року мав завершитися період виплат допомоги на проживання, ці виплати будуть продовжені. 

Читайте також:

Варто зазначити, що ці виплати буде продовжено автоматично, додатково нікуди звертатися не потрібно.

"При цьому, аби перевірити, що ці родини і далі відповідають нормам діючої постанови (чи порядку отримання виплат), держава через управління соціального захисту протягом місяця перевірить, чи не змінився суттєво фінансово-майновий стан цих родин. Якщо змін не відбулось, родини будуть отримувати виплати до лютого 2025 року", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Критерії для отримання права на виплату не змінилися: вони залишаються такими ж, якими були при перепризначенні допомог для родин, які звертались із заявами з березня 2024 року.

Якщо людині з технічних причин не було продовжено виплату допомоги автоматично, але вона має на неї право, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення/ЦНАП.

Раніше ми писали, що під час отримання соціальної допомоги органи соцзахисту не вимагатимуть у людей ніяких паперових документів, якщо вони вже є в електронній базі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK