Виплати від ООН отримали 470 тисяч українських пенсіонерів: хто може розраховувати на допомогу

ООН перерахувала українським пенсіонерам понад 2 млрд гривень.
Виплати від ООН отримали 470 тисяч українських пенсіонерів: хто може розраховувати на допомогу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Понад 2 млрд грн підтримки виплачено українським пенсіонерам із зони бойових дій завдяки спільній програмі ВПП ООН, Міністерства соціальної політики та Пенсійного фонду. Про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики.

Читайте також:

У серпні 2023 року Мінсоцполітики, Пенсійний фонд і Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) ініціювали спільний проєкт. Його мета - підтримати пенсіонерів, які проживають у зоні бойових дій, мають низьку пенсію та не отримують інших грошових допомог від міжнародних організацій. 

"На сьогодні ця програма успішно діє, понад 470 тис. українських пенсіонерів уже отримали виплати від ВПП ООН на сумму 2,01 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Наразі програму продовжено до кінця грудня 2024 року.

У межах програми додаткова грошова допомога надається пенсіонерам, які отримують пенсію меншу за 3250 грн і проживають на територіях активних або можливих бойових дій та які не отримували після 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання для ВПО.

Спеціально звертатись за призначенням додаткової виплати не потрібно. ВПП ООН спрямовує кошти пенсіонерам на підставі інформації, наявної в базах даних Пенсійного фонду. 

Читайте також:

Програма фінансується ВПП за кошти Німеччини, Норвегії, Фінляндії, Європейського союзу, Швеції, Швейцарії та приватних донорів.

Раніше ми писали, що пенсіонери, які мають право на одноразову виплату до Дня Незалежності України, отримують її в серпні разом із пенсією.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK