Українці отримають гроші на придбання твердого палива: хто та скільки

Допомогою будуть охоплені мешканці, які проживають у межах 10-кілометрової зони від державного кордону з РФ або лінії зіткнення.
Українці отримають гроші на придбання твердого палива: хто та скільки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Мешканці прифронтових територій отримають гроші на придбання твердого палива. Відповідну постанову було ухвалено урядом. Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Читайте також:

Постановою передбачається надати одноразову виплату в розмірі 21 тис. гривень вразливим домогосподарствам прифронтових (прикордонних) громад на придбання твердого побутового палива. Усього на цей гуманітарний проєкт передбачено 1,2 млрд грн.

Насамперед допомогою будуть охоплені мешканці, які проживають у межах 10-кілометрової зони від державного кордону з РФ або лінії зіткнення. Йдеться про громади Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей. 

Програма грошової допомоги реалізується за фінансової підтримки УВКБ ООН. 

Читайте також:

Зазначається, що відповідний акт було розроблено Мінреінтеграції в межах виконання Плану першочергових заходів щодо стабілізації життєзабезпечення населення на територіях, де ведуться бойові дії. 

"Реалізація акта дозволить забезпечити потреби вразливих категорій населення прифронтових територій у побутовому паливі в зимовий період", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що мешканці територій, де ведуться чи велися бойові дії, зможуть безкоштовно заготовляти паливну деревину для побутових потреб. Йдеться про порубкові рештки, які залишаються після вирубки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK