Менше паперових документів: в Україні спростили оформлення соцдопомоги

Українці подаватимуть менше паперових документів для призначення соціальних виплат і допомог.
Менше паперових документів: в Україні спростили оформлення соцдопомоги
Ілюстративне фото / Getty Images

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, завдяки якій зменшиться обсяг паперових документів, що наразі подають українці для призначенням соціальних виплат і допомог. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

Завдяки тому, що Мінсоцполітики під час повномасштабного вторгнення розгорнув Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС), значна кількість інформації, яка необхідна для призначення соціальних виплат і допомог українцям, уже цифровізована та наявна в цій системі. 

Відповідно наразі з'явилась можливість відмовитись від прийняття значної кількості паперових документів при призначенні виплат і допомог. Та інформація, яка вже є в ЄІССС, буде підтягуватися з цієї системи, відтак людині не потрібно наново її підтверджувати й подавати паперові документи. 

Читайте також:

Тобто людині, яка вже отримували виплату чи допомогу й дані якої внесені до ЄІССС, щоб переоформити її (або оформити нову), достатньо буде звернутися з заявою і пред'явити документ для ідентифікації (наприклад, паспорт). Решту інформації працівник органу соціального захисту зможе  отримати завдяки цифровим рішенням. 

Якщо ж даних потенційного отримувача ще немає в системі, то йому потрібно буде надати всі необхідні документи.

"Відмова від паперових копій документів, які вже є в нашій електронній системі, - важливий крок для розвитку системи соціального захисту. Адже це економить час громадян, які звертаються за підтримкою, а також фахівців, які цю підтримку надають", - зазначила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Читайте також:

Зокрема, інформаційні обміни дозволять: 

  • зекономити час як працівників соціальної сфери, так і отримувачів допомог, який вони мали раніше витрачати на збір та опрацювання паперових документів;
  • пришвидшити розгляд заяв;
  • зменшити корупційні ризики. 

Нагадаємо, уряд "заморозив" прожитковий мінімум в Україні. Підвищуватись, як і зменшуватись, він поки не буде.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK