Чи готові українці переїхати до США чи ЄС у разі набуття громадянства: результати опитування

Майже 80% українців запевняють, що залишилися б в Україні, навіть якщо б отримали громадянство США чи ЄС.
Чи готові українці переїхати до США чи ЄС у разі набуття громадянства: результати опитування
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Абсолютна більшість українців, незважаючи на всі наявні складнощі та ризики, а також у разі отримання громадянства США чи країни ЄС усе одно залишилися б жити в Україні. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного протягом 1-6 вересня 2024 року.

Читайте також:

У вересні 2024 року готовність українців переїхати за кордон порівняно з вереснем 2022 року зросла до 19%, проте лишається помітно нижчою, ніж було у 2020 році. 

Водночас абсолютна більшість українців - 79% - продовжують стверджувати, що навіть у разі отримання громадянства США / країни ЄС вони би все одно залишилися в Україні.

kiis.com.ua

Читайте також:

Зазначається, що у всіх регіонах абсолютна більшість (від 75-81%) не хотіли би переїжджати за кордон, а хочуть лишатися в Україні.

Згідно з опитуванням переважна більшість чоловіків 25-55 років (70%) не хотіли би переїжджати з України. Хотіли би 27%. Серед жінок у віці 25-55 років 80% не хотіли би переїжджати з України, хотіли би 18%.

Читайте також:

"Ми спеціально наводимо результати і для чоловіків, і для жінок (зокрема, і в динаміці), щоб показати, бажання переїзду для чоловіків не можна зводити винятково до мобілізації. Наприклад, у 2020 році також помітно більше чоловіків хотіли би переїхати закордон, ніж жінок. Водночас у будь-якому випадку переважна більшість українських чоловіків мобілізаційного віку навіть за наявності легальних можливостей не хотіли би покидати Україну", - прокоментували соціологи.

Раніше ми писали, що погіршення енергетичної ситуації та повільна нормалізація економічних умов зумовлять більший відтік мігрантів за кордон у 2024-2025 роках, ніж раніше передбачалося. Поступове повернення громадян розпочнеться з 2026 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK