ВПО в Україні меншає, бо вони повертаються на окуповані території - Лубінець

В Україні зменшується кількість переселенців, адже вони повертаються на ТОТ України та до прифронтових міст.
ВПО в Україні меншає, бо вони повертаються на окуповані території - Лубінець
Омбудсман Дмитро Лубінець / t.me/dmytro_lubinetzs

В Україні погіршується ситуація із внутрішньо переміщеними особами, оскільки люди почали повертатися на окуповані території та до прифронтових міст. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець на саміті.

Читайте також:

Він розповів, що у 2022 році проблеми між ВПО та громадами, які їх приймають, були мінімальні. Однак пізніше почали фіксувати збільшення кількості проблем, коли в соцмережах та медіа непропорційно багато стали демонструватися негативні кейси взаємодії.

"Станом на зараз ситуація погіршується: у нас зменшується кількість ВПО, адже вони повертаються на ТОТ України та прифронтові міста через соціально-економічні труднощі на новому місці! Це викликає серйозне занепокоєння", - заявив Лубінець.

Він зазначив, що повідомив уряд про цю проблему.

Читайте також:

"Держава має прямо казати, на яку грошову допомогу людина може розраховувати, аби вона мала впевненість у своєму майбутньому", - додав омбудсман.

Дізнатися більше про те, хто такий Дмитро Лубінець, можна в розділі Досьє.

Раніше ми писали, що в Україні з'явився Національний інститут житла. Його започаткувала Норвезька рада у справах біженців (NRC) за підтримки Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK