Магазин чи ринок: де і наскільки дешевше сьогодні купити продукти для борщу

Вартість приготування страви на п'ятьох осіб може суттєво відрізнятися залежно від місця покупки.
Artiom Vallat  / unsplash.com
Artiom Vallat / unsplash.com

Вартість приготування борщу на п'ятьох осіб може суттєво відрізнятись залежно від місця купівлі інгредієнтів. Журналісти порівняли ціни на ринку і в супермаркеті, і різниця у підсумковому чеку перевищила 50 гривень.

Про це пише «Телеграф» із посиланням на сюжет на телеканалі «Київ24».

Читайте також:

Купуючи продукти на ринку, журналіст витратив 409 гривень. У цю суму увійшли:

  • картопля - 39 грн;
  • одна морква – 11 грн;
  • один буряк - 14 грн;
  • дві цибулі - 5 грн;
  • часник – 10 грн;
  • капуста - 73 грн;
  • заправка з помідорів – 40 грн;
  • пакет бобових - 30 грн;
  • стаканчик сметани - 50 грн;
  • свинячі ребра (трохи більше 0,5 кг) - 160 грн.

У супермаркеті ті ж самі продукти коштували дешевше — 357 гривень. Ціни на них були такими:

  • 5 картоплин – 43 грн;
  • одна морква – 9,68 грн;
  • один буряк - 15,64 грн;
  • дві цибулі - 5 грн;
  • часник – 7,94 грн;
  • капуста - 46,69 грн;
  • заправка до борщу – 25,99 грн;
  • пакет бобових (300 г) - 37,99 грн;
  • стаканчик сметани - 51,99 грн;
  • свинячі ребра (трохи більше 0,5 кг) - 108,17 грн.

Таким чином, різниця склала 52 гривні на користь супермаркету, що робить його вигіднішим варіантом для купівлі продуктів до борщу у лютому.

Раніше ми писали про те, що в Україні через зміну клімату вирощування деяких традиційних овочів із борщового набору, таких як картопля та капуста, опинилося під загрозою.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK