Вартість приготування борщу на п'ятьох осіб може суттєво відрізнятись залежно від місця купівлі інгредієнтів. Журналісти порівняли ціни на ринку і в супермаркеті, і різниця у підсумковому чеку перевищила 50 гривень.
Про це пише «Телеграф» із посиланням на сюжет на телеканалі «Київ24».
Купуючи продукти на ринку, журналіст витратив 409 гривень. У цю суму увійшли:
- картопля - 39 грн;
- одна морква – 11 грн;
- один буряк - 14 грн;
- дві цибулі - 5 грн;
- часник – 10 грн;
- капуста - 73 грн;
- заправка з помідорів – 40 грн;
- пакет бобових - 30 грн;
- стаканчик сметани - 50 грн;
- свинячі ребра (трохи більше 0,5 кг) - 160 грн.
У супермаркеті ті ж самі продукти коштували дешевше — 357 гривень. Ціни на них були такими:
- 5 картоплин – 43 грн;
- одна морква – 9,68 грн;
- один буряк - 15,64 грн;
- дві цибулі - 5 грн;
- часник – 7,94 грн;
- капуста - 46,69 грн;
- заправка до борщу – 25,99 грн;
- пакет бобових (300 г) - 37,99 грн;
- стаканчик сметани - 51,99 грн;
- свинячі ребра (трохи більше 0,5 кг) - 108,17 грн.
Таким чином, різниця склала 52 гривні на користь супермаркету, що робить його вигіднішим варіантом для купівлі продуктів до борщу у лютому.
Раніше ми писали про те, що в Україні через зміну клімату вирощування деяких традиційних овочів із борщового набору, таких як картопля та капуста, опинилося під загрозою.