Жінки йдуть працювати в київське метро, одна вже навчається на машиніста, - Вигівський

Загалом у КП "Київський метрополітен" працюють 41% жінок та 59% чоловіків.
Жінки йдуть працювати в київське метро, одна вже навчається на машиніста, - Вигівський
Київський метрополітен / kyivcity.gov.ua

У КП "Київський метрополітен" ідуть працювати жінки. Зокрема одна вже навчається на машиніста. Окрім того, українки працевлаштовуються й на інші спеціальності. Про це повідомив в.о. начальника комунального підприємства Віктор Вигівський.

Читайте також:

"Наразі в технічній школі триває підготовка майбутніх машиністів, серед слухачів одна жінка. Ця група завершить навчання та вийде на лінію наприкінці цього року. Водночас найближчим часом ми оголосимо новий набір на курси машиністів. Загалом на підприємстві працює 41% жінок і 59% чоловіків", - розповів він.

За словами Вигівського, ситуація з браком фахівців у столичному метро пов'язана зокрема зі специфікою професії, вимушеною міграцією та мобілізаційною роботою. 

Читайте також:

"На сьогодні ми маємо більше 15% вакантних посад на підприємстві. Це вакансії слюсарів, токарів, електриків, машиністів метро", - додав керівник метрополітену.

Раніше ми писали, що КП "Київпастранс" зіткнулося з гострим дефіцитом спеціалістів робітничих професій. Відсоток нестачі кадрів сягає вже 27%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK