У Чехії запустили програму для повернення українських біженців додому: що відомо

Міністерство внутрішніх справ Чехії запускає пілотний проєкт добровільного повернення українців додому.
У Чехії запустили програму для повернення українських біженців додому: що відомо
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У Чеській Республіці запрацювала програма допомоги для українських біженців, які отримали в Чехії статус тимчасового захисту та хочуть повернутися додому. Про це повідомляє Radio Prague International.

Читайте також:

Так, Міністерство внутрішніх справ Чехії запускає пілотний проєкт добровільного повернення українців додому. Завдяки йому біженцям будуть оплачені квитки на автобус, а хворим - транспортування в машині швидкої допомоги. Проєкт триватиме з червня до листопада.

Чехія готова оплатити квитки щонайбільше для 400 осіб, а також організувати санітарний транспорт для 30 пацієнтів.

Концепцію добровільного повернення було затверджено урядом у середині травня. На програму виділено 5,5 мільйонів крон. Біженці зможуть скористатися можливістю оплачуваного добровільного повернення лише один раз.

Читайте також:

За даними МВС, у квітні в Чеській Республіці проживали близько 339 000 громадян України, які залишили Батьківщину через повномасштабне російське вторгнення.

Раніше ми писали, що Комітет із міграції Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) погодив рішення про виплату грошової допомоги українцям, які після війни повертатимуться з Європи додому.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK