НБУ збільшив граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями до 120 днів

Граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями збільшені до 120 днів.
НБУ збільшив граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями до 120 днів
Здание НБУ / depositphotos.com

Національний банк України збільшив граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями з 90 до 120 календарних днів. Відповідне рішення спрямоване на розширення можливостей експорту та імпорту товарів українським бізнесом за умов порушення ланцюгів постачання через війну. Про це повідомила пресслужба регулятора.

У Нацбанку пояснили, що нові вимоги будуть застосовуватися до операцій резидентів з експорту та імпорту товарів, здійснених з 5 квітня 2022 року. При цьому для операцій, що проводилися до цієї дати, граничні строки розрахунків становлять 365 днів.

Читайте також:

Зміни почнуть діяти з 8 червня.

4 квітня 2022 року НБУ тимчасово скоротив граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями, здійсненими з 5 квітня 2022 року, з 365 до 90 календарних днів. Таке рішення було ухвалене з метою запобігання виведенню капіталу за кордон.

Раніше ми писали, що Національний банк України ухвалив рішення віднести АТ "Мегабанк" до категорії неплатоспроможних у зв'язку з неприведенням банком своєї діяльності відповідно до вимог законодавства.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK