Підробляли довідки про непридатність до армії: У Києві ліквідували підпільну "типографію"

Зловмисники пропонували клієнтам підроблені посвідчення військовозобов'язаних та довідки про непридатність до військової служби.
Підробляли довідки про непридатність до армії: У Києві ліквідували підпільну "типографію"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Служба безпеки ліквідувала в Києві підпільну "типографію", де підробляли довідки про непридатність до військової служби, а також посвідчення військовозобов'язаних. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, для серійного виготовлення підробок учасники схеми використовували типографський цех афілійованої комерційної структури.

Читайте також:

За пакет фальшивих документів зловмисники хотіли від 800 до 2 тис. дол. залежно від термінів їхнього оформлення.

Встановлено, що протиправну діяльність організували двоє мешканців столиці. Для пошуку клієнтів вони створили спеціалізовану інтернет-платформу, де пропонували свої "послуги". Розрахунок за них отримували на власні банківські картки, а підробки відправляли "замовникам" поштою.

Читайте також:

Зазначається, що в процесі обшуків за місцями перебування зловмисників правоохоронці виявили бланки військово-облікових документів, фальшиві довідки військкоматів і мобільні телефони з доказами злочинних дій.

Обом організаторам схеми уже повідомлено про підозру.

Раніше ми писали, що в Києві викрили чергову шахрайську схему. 50-річний мешканець столиці пропонував громадянам України призовного віку виїхати за кордон, використавши підроблене посвідчення волонтера. Вартість "послуг" становила від 10 тис. доларів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK