Намагалися продати автомати АК-74: СБУ затримала торговців зброєю

Зловмисники видавали себе за представників правоохоронних органів.
Намагалися продати автомати АК-74: СБУ затримала торговців зброєю
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Служба безпеки нейтралізувала в Києві угруповання, яке займалося нелегальним збутом бойових засобів ураження. У зловмисників вилучили 15 одиниць вогнепальної автоматичної зброї та понад 6 тис. набоїв до неї. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Правоохоронці встановили, що до складу злочинної групи входило декілька мешканців столиці. Вони налагодили незаконний продаж засобів ураження. При цьому клієнтів підшукували через особисті зв’язки, зокрема серед кримінальних кіл.

Читайте також:

Для маскування протиправної діяльності зловмисники видавали себе за представників правоохоронних органів.

"У межах контролю за вчиненням злочину співробітники СБУ задокументували факт нелегального збуту 13 автоматів АК-74 і 3 тис. набоїв до них. Зловмисники намагалися реалізувати цю зброю за 20 тис. дол.", - зазначили в спецслужбі.

Читайте також:

Поготів під час обшуків у затриманих виявили фіктивні бланки дозволів на право носіння зброї, а також засоби зв’язку та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Зазначається, що організаторам угруповання повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми писали, що в Києві викрили чергову шахрайську схему. 50-річний мешканець столиці пропонував громадянам України призовного віку виїхати за кордон, використавши підроблене посвідчення волонтера.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK