Банки видали бізнесу доступні кредити на 145 млрд грн - Мінекономіки

Найбільше підприємці взяли антикризових кредитів, а також на рефінансування попередньо отриманих кредитів.
Банки видали бізнесу доступні кредити на 145 млрд грн - Мінекономіки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початку дії урядової програми "Доступні кредити 5-7-9%" банки видали бізнесу 48,7 тис. кредитів на 145 млрд грн. Минулого тижня підприємці отримали кредитів на 2,3 млрд грн. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

Згідно з даними відомства найбільше підприємці взяли антикризових кредитів - 60,3 млрд грн, а також на рефінансування попередньо отриманих кредитів - 28,7 млрд грн. 

При цьому на антивоєнні цілі було видано 22,3 млрд грн, на інвестиційні цілі - 11 млрд грн. Аграрії отримали 21,7 млрд грн кредитних коштів на підтримку своєї діяльності, торговельні компанії взяли 1 млрд грн кредитів для поповнення обігових коштів.

Читайте також:

Найчастіше кредитуються за програмою підприємства, що працюють у сфері сільського господарства (52%), торгівлі та виробництва (24%), промислової переробки (14%). Серед регіонів лідерами за сумами укладених кредитних договорів є Львівська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Київська, Вінницька області та Київ.

Зазначається, що на сьогодні участь у програмі беруть 44 банки, найбільшу кількість кредитів видали ПриватБанк (20,5  тис.), Ощадбанк (7 тис.)  та Райффайзен Банк Аваль (4,4 тис.).

Раніше ми писали, що за програмою "єРобота" вже видано понад тисячу грантів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK