Продавав довідки про непридатність до військової служби: У Києві затримали "бізнесмена"

ДБР затримало "торгівця" підробленими посвідченнями з тимчасової непридатності до військової служби.
Продавав довідки про непридатність до військової служби: У Києві затримали "бізнесмена"
Затримали "торгівця" підробленими посвідченнями з тимчасової непридатності до військової служби / dbr.gov.ua

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру чоловіку, який налагодив у Києві "бізнес" із продажу посвідчень із тимчасової непридатності до військової служби. Про це йдеться на сайті ДБР.

Після повномасштабного вторгнення РФ громадянин почав працювати в одному з київських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Проте вирішив підзаробити.

Читайте також:

"За оформлення "липової" довідки з однієї особи "бізнесмен" брав 3 тис. доларів США. Половина цієї суми начебто повинна йти посадовцям Військово-лікарської комісії. За цю суму вони мали ухвалювати рішення щодо зняття клієнта з військового обліку у зв’язку з хворобами або фізичними вадами, що давало право виїзду за кордон", - повідомили в ДБР.

За оперативними даними, киянин сам підробляв ці документи, а клієнтів підшукував через посередника.

Правоохоронці затримали чоловіка під час передачі чергового пакета підроблених документів клієнту та отримання грошей "за послугу". У процесі обшуків у будинку затриманого знайдено документи та печаті, необхідні для підробки відповідних пакетів документів.

Читайте також:

Затриманому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 5 років.

Досудове розслідування триває. Слідство встановлює причетність до злочину інших осіб.

Раніше ми писали, що СБУ ліквідувала в Києві підпільну "типографію", де підробляли довідки про непридатність до військової служби, а також посвідчення військовозобов'язаних.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK