Незаконний виїзд за кордон: СБУ ліквідувала канал втечі призовників через Придністров'я

На кордоні із самопроголошеним Придністров’ям нейтралізовано потужне злочинне угруповання.
Незаконний виїзд за кордон: СБУ ліквідувала канал втечі призовників через Придністров'я
СБУ ліквідувала канал втечі ухилянтів до ЄС / ssu.gov.ua

Служба безпеки України ліквідувала канал втечі ухилянтів до ЄС через самопроголошене Придністров'я. Про це повідомили в СБУ.

"Унаслідок масштабної спецоперації контррозвідки СБУ на кордоні із самопроголошеним Придністров’ям нейтралізовано потужне злочинне угруповання, яке очолював "громадянин" невизнаної республіки", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Уточнюється, що зловмисники за участю корумпованого прикордонника організували канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку. При цьому нелегальний "трафік" пролягав до сусідніх європейських країн через територію так званої "ПМР".

Вартість таких "послуг" становила від 5,5 тис. дол. із клієнта. Однак сума залежала від його матеріальних можливостей та терміновості виїзду.

Маршрути прихованої втечі ухилянтів проходили поза контрольно-пропускними пунктами держкордону. Для проїзду по пересіченій місцевості злочинці використовували власний автотранспорт.

Читайте також:

За даними слідства, до складу угруповання входило декілька мешканців прикордоння. Саме вони підшукували потенційних клієнтів для нелегального виїзду до зарубіжних країн.

Зазначається, що житель невизнаного Придністров’я виконував роль "провідника" і надавав відповідні інструкції щодо подальших дій за кордоном.

Співробітники СБУ затримали всіх учасників угруповання на спробі вивезення за межі України трьох "утікачів". Під час обшуків правоохоронці виявили готівку, одержану незаконним шляхом, а також мобільні телефони з доказами протиправних дій.

Раніше ми писали, що співробітники ДБР повідомили про підозру чоловікові, який налагодив у Києві "бізнес" із продажу посвідчень щодо тимчасової непридатності до військової служби.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK