У Польщі працює понад 21 тис українських підприємств - Верещук

Загалом у Польщі працюють 93 тис. компаній із часткою іноземного капіталу, близько 23% - це підприємства з часткою українського капіталу.
У Польщі працює понад 21 тис українських підприємств - Верещук
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Нині на території Польщі працює понад 21 тис. українських підприємств. Про це заявила віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук під час виступу на міжнародній конференції в Любліні, передає пресслужба Мінреінтеграції.

Читайте також:

"Я щиро здивована кількістю українських компаній, які частково або в цілому працюють у Польщі. Це більш як 21 тис. підприємств. До порівняння, усього в Польщі працюють 93 тис. компаній із часткою іноземного капіталу. Тобто близько 23% - це підприємства з часткою саме українського капіталу. Обсяг наших інвестицій порівняно з іншими країнами справді вражає", - сказала чиновниця.

За її словами, уряди обох держав знайдуть інструменти, які дозволять саме в законодавчому полі врегулювати умови ведення українського бізнесу в Польщі.

Читайте також:

Як зазначила Верещук, тимчасовий режим лібералізації торгівлі з Європейським Союзом, що діє до червня 2023 року, довів свою ефективність. Вона додала, що наразі тривають домовленості щодо продовження цього пільгового періоду.  

"Ми дуже сподіваємося, що Польща як завжди стане нашим захисником і допоможе отримати в ЄС такі необхідні для українського бізнесу умови", - підсумувала віцепрем'єр.

Раніше ми писали, що майже половина (48%) українських біженців, які працюють у Німеччині та Польщі, має намір залишитися там довше, як мінімум на рік після закінчення війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK