СБУ ліквідувала нові канали втечі ухилянтів за кордон: Хто причетний до схем

Організатори нелегальних трафіків пропонували виїхати за межі України під виглядом волонтерів або спробувати "обійти" контрольно-пропускні пункти.
СБУ ліквідувала нові канали втечі ухилянтів за кордон: Хто причетний до схем
СБУ ліквідувала нові канали втечі ухилянтів / ssu.gov.ua

Служба безпеки України ліквідувала нові канали незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку. Вдалося запобігти втечі більше сотні ухилянтів. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Організатори нелегальних трафіків пропонували потенційним призовникам виїхати за межі України під виглядом волонтерів або спробувати "обійти" контрольно-пропускні пункти. Вартість таких "послуг" становила від 4 тис. дол., сума залежала від регіону проживання та терміновості виїзду.

У Київській області викрито місцеву жительку, яка "реєструвала" своїх клієнтів як представників місцевої благодійної організації. Потім вносила недостовірні відомості до системи "Шлях".

Читайте також:

Для цього зловмисниця використовувала власні зв’язки, зокрема серед представників депутатського корпусу однієї з районних рад Київської області.

Зазначається, що організаторці злочинної схеми повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Ще одну схему нелегальної міграції ліквідовано в Одеській області. До її організації причетне міжнародне злочинне угруповання.

Зловмисники приховано переправляли осіб призовного віку до ЄС поза встановленими пунктами пропуску. Своїм "замовникам" вони надавали детальний план переміщення через природні ландшафти та місцеву інфраструктуру.

Читайте також:

Крім того, ще один канал нелегального виїзду до ЄС пролягав через Молдову.

Для пошуку "клієнтів" його організатори використовували спеціально створений телеграм-канал. Надалі зловмисники планували вивезти ухилянтів за кордон власним автомобілем.

Тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Раніше ми писали, що в Одеській області прикордонники Ізмаїльського загону викрили українця, який вдавав багатодітного батька, щоб незаконно перетнути кордон.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK