Постраждалий від війни малий бізнес отримає гранти на відновлення - Мінреінтеграції

Мікро- та малі підприємства, які постраждали внаслідок воєнних дій, отримають гранти на відновлення від німецького уряду.
Постраждалий від війни малий бізнес отримає гранти на відновлення - Мінреінтеграції
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Понад 300 мікро- та малих підприємств, що постраждали внаслідок воєнних дій на території України, отримають гранти на відновлення в межах реалізації проєкту "Розвиток малого та середнього підприємництва: економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу". Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

Фінансування проєкту здійснюється урядом Німеччини через Банк розвитку KfW.

"Метою проєкту є ефективна підтримка зокрема тих підприємств, які перемістили свій бізнес і постачають критично необхідні товари та послуги для внутрішньо переміщених осіб і громад, що їх приймають", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мікропідприємства мають можливість отримати одноразові гранти на суму до 4500 євро, малі підприємства - до 20 тис. євро, підприємства-стартапи - до 7500 євро.

Читайте також:

У межах першого конкурсу на отримання грантів, оголошеного в травні 2022 року, проєкт підтримав 62 мікро- і 39 малих підприємств у Закарпатській, Львівській, Київській, Чернігівській і Сумській областях грантами, спрямованими на пом’якшення економічних наслідків війни, збереження наявних і створення нових робочих місць, зокрема й для ВПО.

У межах другого конкурсу, оголошеного в жовтні 2022 року, було відібрано 188 мікро- і 36 малих підприємств із тих же областей, а також з Івано-Франківщини, Тернопільщини й Полтавщини.

Згідно з проєктом заплановано оголосити конкурс на постійній основі навесні 2023 року.

Раніше ми писали, що уряд удосконалив програми грантової підтримки бізнесу "єРобота".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK