В Україні стартує нова хвиля подачі заяв на програму мікрогрантів "єРобота"

Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності.
В Україні стартує нова хвиля подачі заяв на програму мікрогрантів "єРобота"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 лютого українці, які хочуть отримати мікрогранти для започаткування чи розвитку свого бізнесу, можуть подавати заявки на першу цього року хвилю програми "Власна справа". Про це повідомила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, мікрогранти на старт або розвиток власної справи - одна з найпопулярніших грантових програм "єРобота".

Читайте також:

"Минулого року 3300 українців отримали від держави підтримку у вигляді мікрогрантів від 50 до 250 тис. грн на реалізацію своїх бізнес-ідей. І цього року ми продовжуємо програму. Уряд готовий підтримати кожного українця, який має бажання зайнятися підприємництвом, надаючи йому безповоротну фінансову допомогу", - розповіла Свириденко.

Зазначається, що отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності.

Читайте також:

Щоб отримати кошти, потрібно подати заяву та бізнес-план свого проєкту через сайт "Дія". Після перевірки наданих документів, оцінки бізнес-плану, а також кредитної історії заявника йому потрібно пройти співбесіду з фахівцями Держслужби зайнятості, за результатами якої службою ухвалюється рішення про надання чи відмову в наданні мікрогранту. 

У міністерстві нагадали, що програма "Власна справа" стартувала 1 липня 2022 року. За цією програмою можна отримати мікрогрант на старт чи розвиток бізнесу від 50 до 250 тис. грн. У 2022 році відбулося 12 хвиль подачі заяв на отримання мікрогрантів. Загалом було видано мікрогранти на 777 млн грн.

Раніше ми писали, що грантові програми "єРобота", запроваджені минулого року, продовжують діяти. Уряд вніс зміни до порядку надання мікрогрантів та грантів на розвиток садівництва й тепличного господарства.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK