На старт та розвиток бізнесу: уряд видасть понад 7 тисяч мікрогрантів у 2023 році

Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності.
На старт та розвиток бізнесу: уряд видасть понад 7 тисяч мікрогрантів у 2023 році
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Уряд України передбачив у 2023 році на програму "Власна справа" 1,8 млрд грн, що дозволить видати українцям понад 7 тис. мікрогрантів на започаткування та розвиток бізнесу. Про це повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Читайте також:

"Розраховуємо, що отримувачі цих коштів створять багато робочих місць, адже обов'язковою умовою надання мікрогранту є створення підприємцем одного-двох робочих місць залежно від суми гранту. І це позитивно вплине на ринок праці. Ми маємо хороші результати цієї програми за минулий рік: мікрогранти отримали 3300 підприємців, які створять понад 8000 робочих місць", - розповіла вона.

Бережна нагадала, що програма мікрогрантів є найбільш популярною серед грантових програм проєкту "єРобота". Перша цього року хвиля подачі заявок на мікрогрант стартувала 1 лютого. За тиждень українці вже подали через портал "Дія" понад 200 заявок на отримання коштів. 

Читайте також:

Зазначається, що сума мікрогранту становить від 50 до 250 тис грн. Його можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. 

За словами заступниці міністра, серед підприємців, які вже отримали мікрогранти за урядовою програмою "єРобота" минулого року, майже 30% працюють у сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту, 20% - у сфері переробної промисловості, 13% - тимчасового розміщування й організації харчування. Найбільше грантоотримувачів було в Києві, Львові та Рівному.

Раніше ми писали, що з 1 лютого українці, які бажають отримати мікрогранти для початку або розвитку свого бізнесу, можуть подавати заявки на першу в цьому році хвилю програми "Власна справа".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK