Непрацюючі українці можуть отримати по 100 тис грн допомоги: які умови

Мінсоцполітики перезапускає програму "Рука допомоги", яка спрямована на допомогу малозабезпеченим особам у відкритті власної справи.
Непрацюючі українці можуть отримати по 100 тис грн допомоги: які умови
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні перезапустили програму "Рука допомоги", яка передбачає видачу кредитів непрацюючим громадянам із малозабезпечених сімей на початок чи розвиток власної справи. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Так, програма дає можливість непрацюючим працездатним особам із числа членів малозабезпеченої сім’ї отримати одноразову безвідсоткову поворотну допомогу в розмірі до 100,5 тис. грн для відкриття чи розвитку власного бізнесу.

Читайте також:

Фінансова допомога надається на придбання обладнання та матеріалів, необхідних для розвитку власної справи. Людина може отримати безвідсотковий кредит від держави строком на 3 роки.

Умови повернення допомоги:

  • або після закінчення трирічного строку з дати її отримання однією сумою (протягом 30 календарних днів);
  • або достроково частинами відповідно до графіка, погодженого центром зайнятості.

Читайте також:

"Важливо: сума фінансової допомоги, що повертається, зменшується на суму сплачених податків, зборів і ЄСВ", - йдеться в повідомленні.

Фінансова допомога не повертається, якщо підприємець:

  • сплатив податки, збори та ЄСВ у сумі, що перевищує суму наданої допомоги;
  • у перший рік із дати отримання допомоги працевлаштував за направленням центру зайнятості не менше 2-х осіб із малозабезпечених сімей строком не менше, ніж на два роки.

Читайте також:

Зазначається, що для отримання такої допомоги людина, яка має бажання розпочати підприємницьку діяльність, має звернутися до найближчого центру зайнятості. Там подати до створеної при центрі зайнятості Комісії з питань надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї:

  • заяву про надання фінансової допомоги;
  • бізнес-план;
  • довідку про несудимість.

"Комісія розглядає документи і після засідання надсилає претенденту на фінансову допомогу письмове повідомлення про прийняте рішення. Якщо рішення позитивне, людина має створити юридичну особу чи зареєструватися як фізична особа-підприємець протягом 30 календарних днів із дати отримання повідомлення", - пояснили в міністерстві. 

Раніше ми писали, що постраждалі від війни підприємці можуть отримати грант на відновлення та розвиток власної справи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK