Україна націоналізувала активи Ocean Plaza, які належали Ротенбергу

Вартість вилучених активів становить 300 млн дол.
Україна націоналізувала активи Ocean Plaza, які належали Ротенбергу
ТРЦ Ocean Plaza у Києві / facebook.com/OceanPlaza

За матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін'юсту щодо передачі в дохід України акцій ТЦ Ocean Plaza, які належали російському олігарху Аркадію Ротенбергу. Вартість вилучених активів становить 300 млн дол. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Встановлено, що Ротенберг входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва РФ і брав безпосередню участь у будівництві так званого "Кримського мосту". Крім того, він причетний до фінансування промислового виробництва боєприпасів для окупаційних угруповань країни-агресора, які воюють проти України", - йдеться в повідомленні.

Також встановлено, що підсанкційний російський олігарх управляв акціями київського торговельного центру через підконтрольні комерційні структури в Україні та за кордоном. Так він намагався приховати своє відношення до українських активів.

Читайте також:

Проте співробітники СБУ викрили схему та ініціювали передачу 100% його частки в одному з найбільших торговельних закладів України в дохід нашої держави.

Раніше ми писали, що Україна націоналізувала заводи підсанкційного російського олігарха Олега Дерипаски на 10 млрд грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK