"Власна справа": понад 1,2 тис українців отримають мікрогранти для бізнесу

За грантовою програмою "Власна справа" українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн.
"Власна справа": понад 1,2 тис українців отримають мікрогранти для бізнесу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початку 2023 року понад 1200 українців стали переможцями програми "Власна справа" та отримають від держави мікрогрант на старт або розвиток бізнесу на майже 300 млн грн. Про це повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Читайте також:

"Загалом із початку року за підсумками п'яти хвиль 1232 підприємці отримають мікрогранти на розвиток свого бізнесу на майже 300 млн грн. Будуть створені десятки нових підприємств, діючі збільшать потужність, відкриють нові напрямки виробництва, понад 2600 працівників зможуть отримати роботу на новостворених робочих місцях", - розповіла вона.

За словами Бережної, серед отримувачів мікрогрантів п'ятої хвилі 52% жінок і 48% чоловіків, 80% переможців мають вищу освіту. Найбільше з них із Львівської (46 осіб), Київської (32 особи), Рівненської (30 осіб), Вінницької (22 особи), Тернопільської (21 особа) областей та Києва (43 особи). 

Читайте також:

Найпопулярнішими сферами, у яких працюватимуть грантоотримувачі, є:

  • оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів - 94 особи;
  • тимчасове розміщування й організація харчування - 61 особа;
  • переробна промисловість - 47 осіб.

Читайте також:

У Мінекономіки нагадали, що за грантовою програмою "Власна справа" українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць.

Раніше ми писали, що Міжнародна організація з міграції (МОМ) запустила грантову програму для постраждалих від війни мікро- та малих підприємств в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK